Use cases

Dat standaarden belangrijk zijn om samenwerking te bevorderen laten de volgende praktijkvoorbeelden zien:

Flexibele en persoonlijke leeromgeving

Een digitale leeromgeving van de toekomst is flexibel en persoonlijk. De leeromgeving sluit aan bij behoefte en wensen van studenten en docenten. Zij willen niet afhankelijk zijn van tijd en locatie en snel en gemakkelijk toegang hebben tot de informatie en bijbehorende materialen. Het vraagt om nieuwe architecturen waarbij integratie van losse onderdelen een grote uitdaging vormt. Standaarden als Open Onderwijs API en IMS LTI helpen hierbij.

Lees meer op flexibele en persoonlijke leeromgeving

Uitwisseling van informatie over onderzoek en onderzoeksresultaten

Standaarden zijn van strategisch belang om eenvoudig informatie uit onderzoeken uit te wisselen, onderzoeksresultaten te delen of te hergebruiken. SURF biedt daarom geavanceerde ICT en expertise voor onderzoek die naadloos op elkaar aansluiten. Hierdoor worden hogescholen, maar ook universiteiten, UMC’s, onderzoeksinstellingen en bedrijfsleven, optimaal bediend.

Lees meer op uitwisseling van informatie over onderzoek en onderzoeksresultaten

Veilige e-mail

E-mail wordt aanmerkelijk veiliger door invoering van de gestandaardiseerde echtheidskenmerken bij verzending en de controle daarop bij ontvangst. De standaarden DNSSEC, STARTTLS en DANE zorgen voor versleuteling van de communicatie tussen de e-mailsystemen van providers. Hierdoor kan e-mail niet zomaar worden afgeluisterd.

Lees meer op veilige e-mail